בלוג

חמישה רגעים טעימים

חמש סיטואציות מן המטבח היהודי

כידוע, אין "מטבח יהודי". המטבח היהודי מגוון ממש כעם היהודי. תבלינים מהודו וממרוקו, השפעות מפולין ומרוסיה, חריף, מתוק, חמוץ – והכל תמיד מוגש באהבה:

1. סטודנטים בבית ספר לבישול, ישראל, שנות ה- 1960. צילום: לני זוננפלד

Beit Hatfutsot, the Oster Visual Documentation Center

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

2. מכינים ארוחה במטבח בבית מחסה לילדים בסלבינו, איטליה, 1946. באדיבות ועדת ילדי סלבינו לשעבר, אלכסנדר שראל

Beit Hatfutsot, the Oster Visual Documentation Center

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

3. אם ובתה, ניצולות שואה, מבשלות ביחד, ניו יורק, שנות ה- 1950. צילום: הרברט זוננפלד

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

4. מכינים ארוחה בחווה החקלאית ע"ש הארטיזן יוסף גלאזמן, וולהיים, גרמניה, 1946

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

5. אישה מבשלת בחתונה, אזרבייג'אן, 1978. באדיבות תהילה דנילוב, ישראל

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

בית התפוצות, המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר

 

בית התפוצות