
חמישה רגעים טעימים
חמש סיטואציות מן המטבח היהודי
כידוע, אין "מטבח יהודי". המטבח היהודי מגוון ממש כעם היהודי. תבלינים מהודו וממרוקו, השפעות מפולין ומרוסיה, חריף, מתוק, חמוץ – והכל תמיד מוגש באהבה:
1. סטודנטים בבית ספר לבישול, ישראל, שנות ה- 1960. צילום: לני זוננפלד
2. מכינים ארוחה במטבח בבית מחסה לילדים בסלבינו, איטליה, 1946. באדיבות ועדת ילדי סלבינו לשעבר, אלכסנדר שראל
3. אם ובתה, ניצולות שואה, מבשלות ביחד, ניו יורק, שנות ה- 1950. צילום: הרברט זוננפלד
4. מכינים ארוחה בחווה החקלאית ע"ש הארטיזן יוסף גלאזמן, וולהיים, גרמניה, 1946
5. אישה מבשלת בחתונה, אזרבייג'אן, 1978. באדיבות תהילה דנילוב, ישראל